Werkbezoek groep 8 Prins Florisschool

Op 20 november heeft groep 8 van de Prins Florisschool in Ede een werkbezoek gebracht aan de Voedselbank Ede. Robert Busser, stagemeester op de Prins Florisschool, had in de klas gekozen voor het onderwerp armoede in Nederland. Uiteindelijk monde het uit op het bezoek van groep 8 die de hele opbrengst van de inzameling van de Prins Florisschool had meegenomen.

De leerlingen hadden zich goed voorbereid. Naast dat zij zich hebben verdiept in armoede, hebben ze ook onderzocht wat voedselbanken doen en hebben ze een inzamelactie gehouden binnen de school. De opbrengst was groot, zo’n 25 kratten met heel veel producten die de Voedselbank Ede heel goed kan gebruiken.

Na uitleg over de werking van de voedselbank, waarbij de leerlingen heel veel goed vragen stelden, hebben ze een rondleiding gehad door de voedselbank.

De leerlingen hebben alle producten gesorteerd en in kratten van de voedselbank gedaan. De Voedselbank Ede dankt de Prins Florisschool en Picnic voor de mooie donatie. Ook danken we de leerlingen voor hun aandacht voor het probleem van armoede en de goede vragen die zij hebben gesteld tijdens het bezoek.

Een deel van de opbrengst