Educatief

De voedselbank Ede biedt op educatief gebied verschillende mogelijkheden.

Scholen in het basisonderwijs bieden we de gelegenheid om de voedselbank te bezoeken. We geven dan uitleg over het doel en de werking van de voedselbank. Natuurlijk zit daar ook een rondleiding bij. Ook een maatschappelijke stage voor leerlingen in het voortgezet onderwijs behoort tot de mogelijkheden. Neem hiervoor contact op met onze vrijwilligerscoördinator, Anneke Dinger: vrijwilligers.vb.ede@gmail.com

Voor het basisonderwijs is door Voedselbanken Nederland lesmateriaal ontwikkeld in de vorm van een lerarenhandleiding en een werkboek voor de leerlingen.

Ook hebben we regelmatig stagiaires van beroepsopleidingen. Het is mogelijk om in overleg dinsdag, donderdag of vrijdag bij de Voedselbank stage te lopenHet aantal stageplaatsen is beperkt.
Neem voor een stage contact op met Anneke Dinger:  vrijwilligers.vb.ede@gmail.com

Stagiaires zijn graag bij ons

De Voedselbank Ede is een vrijwilligersorganisatie, die professioneel werkt. Net als iedere organisatie, die iets levert, gaat daar veel aan vooraf: van input naar output. Kijk maar eens wat dat allemaal is. (klik voor een vergroting).

Misschien vind je het wel leuk om op school een spreekbeurt te houden over de Voedselbank Ede. Dan willen we je graag helpen. Op de site van Voedselbanken Nederland staan heel veel vragen en antwoorden (F&Q) die je zou kunnen gebruiken voor jouw spreekbeurt. F&Q [werkt nu helaas niet]
Als je dan nog vragen hebt, stuur dan een bericht naar info.voedselbankede.nl.