Voedselbank Ede scoort opnieuw maximaal bij onderzoek Voedselveiligheid!

P1160379P1160269P1150395_2P1150421P1110226_2_2P1110196_2

Begin oktober 2014 is, in opdracht van de Stichting Voedselbanken Nederland,  door onderzoeksbureau Houwers een inspectie uitgevoerd naar de voedselveiligheid bij alle Voedselbanken in Nederland.  Hierbij werd streng gelet op het hygiënisch werken bij het verzamelen, verwerken en verdelen van levensmiddelen. Vooral bij bederfelijke waren zoals  vlees en zuivel is het van groot belang dat zeer zorgvuldig wordt omgegaan met het voedsel. Ook het gekoeld vervoeren, temperatuurmeting, opslag en  voortdurende controle kwam aan de orde.  Maximaal kunnen aan een Voedselbank 100 punten worden toegekend.  Aan de Voedselbank Ede  werden 100 punten toegekend, alsmede het “Inspectie  Certificaat Voedselveiligheid”.  Bij de laatste inspectie, februari 2016,  kregen we opnieuw 100 punten! En daar zijn de hardwerkende vrijwilligers supertrots op!  Ook voor de leveranciers van de Voedselbank is het erg belangrijk dat met het ter beschikking gestelde voedsel zorgvuldig wordt gewerkt.    Door de behaalde score kunnen de leveranciers daar nu heel zeker van zijn…